Voorzieningen

Services

Hotels

Vlak bij de luchthaven van Riga zijn diverse hotels, waaronder het Riga Airport Hotel ABC‎ (tel: +371(0)6 7892 728) en het Sky High Hotel‎ (tel: +371(0)6 7667 950). Hotels in het centrum van de Letse hoofdstad zijn onder meer het Radisson Blu Hotel Latvija (tel: +371(0)6 777 2222), Hotel Justus (tel: +371(0)6 7212 404) en het Radisson Blu Daugava Hotel (tel: +371(0)6 706 1111). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven van Riga heeft een beperkt aanbod van eet- en drinkgelegenheden: een restaurant, twee cafés en twee (snack)bars. Verder zijn er enkele winkels, waaronder een duty free shop en souvenirwinkels. De nieuwe terminal zal waarschijnlijk veel meer mogelijkheden bieden om te shoppen.

Bagage

In Aankomsthal E zijn kluizen en een balie waar u bagage kunt stallen. Bij die balie zijn overigens ook koffers en koffersloten te koop. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de beveiliging van de luchthaven.

Informatie

Bij de incheckbalies is een informatiekiosk waar u terecht kunt met vragen over Riga Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder is er een balie van het Bureau voor Toerisme in Aankomsthal E.

Zakelijk

Bij de VIP lounge kunt u niet alleen faxen en kopiëren; er zijn ook vergaderzalen beschikbaar met een capaciteit van 6 tot 40 personen. Meer informatie via telefoonnummer +371(0)6 7207 132. Uitgebreide zakelijke faciliteiten bieden de zakenhotels in Riga, waaronder de hotels van de Radisson Blu keten (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Riga is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder een postkantoor en een apotheek. De Eerste Hulppost is bereikbaar via telefoonnummer +371(0)6 7207 103. Toegang tot draadloos internet is beschikbaar, maar u moet wel eerst een toegangscode kopen bij een van de internetkiosken.