Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen railverbinding met de luchthaven van Riga, maar er zijn wel plannen voor. Of dit een hogesnelheid lightrailverbinding wordt of een ‘gewone’ treinverbinding is nog niet bekend.

Auto en bus

De luchthaven van Riga ligt 10 kilometer ten westen van de Letse hoofdstad en is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit het centrum van Riga rijdt u over een van de bruggen over de Westelijke Dvina (Lets: Daugava). Die wegen leiden allemaal naar de A10 (E22) die langs de luchthaven loopt. De afslag naar de luchthaven (P133) staat duidelijk op borden aangegeven.

Lijnbus 22 onderhoudt de verbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum van Riga. Verder rijden er minibusjes – Airport Express – van en naar de hoofdstad van Letland. Ook vertrekken vanaf de luchthaven langeafstandsbussen naar de buurlanden, waaronder Estland, Letland, Rusland en Polen.

Autoverhuur Riga Airport

In Aankomsthal C zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Riga zijn vijf autoverhuurbedrijven actief: Auto5, Avis, Budget, Europcar en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s die allemaal een meter hebben. Het instaptarief bedraagt 1,50 lats (de Letse munteenheid die in 2012 vervangen wordt door de euro, 1 euro = 0,70 lats). Per gereden kilometer wordt 0,50 lats berekend. Voor een rit naar het centrum van Riga betaalt u ongeveer 10 lats.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn drie parkeerterreinen bij het terminalgebouw. P1 en P2 zijn voor kort parkeren, terrein P3 is voor lang parkeren. Van dat laatste terrein rijden shuttlebusjes van en naar de terminal.