Hotels Rome

Hotels in de buurt van Rome Fiumicino Airport

Veel hotels in de buurt van het Fiumicino Airport noemen zichzelf 'Airport Hotel' maar liggen soms tot 10 km verwijderd van het vliegveld. Het is daarom aan te raden goed op de afstand te letten. Hotels die op een bescheiden afstand van het vliegveld zijn gesitueerd betreffen onder andere het Eurohouse Inn Airport hotel, op 2 km afstand en Hotel Mach 2. Er is tevens een Hilton Hotel op het vliegveld aanwezig.

Hotels in het centrum van Rome

De mooiste delen van Rome bevinden zich in en rondom het Villa Borghese Park. Gelukkig bevinden zich hier talloze hotels. Hotels zijn er te vinden in alle klassen maar bijna altijd in prachtige gebouwen. Zo ook het Hotel Artemide. Art Nouveau wordt op smaakvolle wijze gecombineerd met de historische stijl in de binnenstad. In de omgeving bevinden zich talloze parken, waaronder Parca di Traiano en Parca Ninfeo di Nerone. De parken worden omringd door onder andere het Aventino S. Anselmo Hotel.

Bovengenoemde hotels zijn 4 sterren maar de prijsbewuste reiziger wijkt gemakkelijk uit naar 3-sterren hotels in de omgeving. Er zijn in het centrum een groot aantal Ibis hotels te vinden, die net als haar luxueuze partner Mercure, behoren tot de Accor groep.

Hostels zijn ook gemakkelijk te vinden in de mooie binnenstad, een voorbeeld is het gezellige Freedom Traveller Hostel. Een ander hostel, tevens dichtbij het Villa Borghese Park is The Yellow Youth Hotel.