Bereikbaarheid

Vervoer van en naar Rome Fiumicino Airport

Van Rome Fiumicino Airport naar het centrum van Rome

Rome Leonardo da Vinci ligt op zo'n 30 kilometer van het centrum van Rome. Je kunt op verschillende manieren makkelijk in het centrum van de stad komen. Vanaf de luchthaven gaat iedere 15 minuten een trein (de Leonardo Express) naar het Rome Termini treinstation, welke in hartje Rome ligt. De reis duurt zo'n 32 minuten. Ook kun je een regionale trein nemen (FL1). Deze stopt in tegenstelling tot de Leonardo Express ook op andere stations in Rome, zoals Rome Tiburtina.

Wil je liever met de bus reizen? Er zijn verschillende maatschappijen die naar Rome rijden. De meeste bussen vertrekken bij de uitgang van Terminal 3 (T3). De enige maatschappij die vanaf Terminal 2 (T2) vertrekt is COTRAL. De reis per bus vanaf de luchthaven naar het centrum van Rome duurt zo'n 55 minuten. De bussen vertrekken om de 30 minuten.

Trein

Het vliegveld heeft iedere 30 minuten een directe treinverbinding met het Termini (centraal) station van Rome via de Leonardo Express (€ 9,50). De lokale trein Fr1 vertrekt iedere 20 minuten naar station Tiburtina, met tussenstops in Trastevere, Ostiense en Tuscolana (€ 5,00). Kaartjes zijn te koop bij automaten in het terminalgebouw.
’s Nachts (01.15 - 05.00) rijdt er een COTRAL bus naar de treinstations Termini en Tiburtina.

Auto en bus

De luchthaven ligt 26 kilometer ten zuidwesten van Rome en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de ringweg rond de Italiaanse hoofdstad. Neem de afslag naar Fiumicino (A12) en volg de borden naar het vliegveld.

Terravision (tel: +39(0)665 958 646) onderhoudt een shuttlebusdienst naar het centrum van Rome. Een kaartje kost € 9,00 en de bus stopt ook bij het metrostation Lepanto en bij het centraal station van Rome, Termini. De maatschappij heeft informatiebalies in alle Aankomsthallen.

Autoverhuur

Diverse autoverhuurbedrijven hebben een balie op Fiumicino Airport: Avis, Italy by Car, Europcar, Hertz, Maggiore Budget, Targa Rent, Auto Europa en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

De Airport Connection Shuttle (tel: +39(0)633 832 21) verzorgt vervoer van elk hotel in Rome naar de luchthaven voor een vast tarief: € 39,00 voor twee passagiers, elke passagier meer € 10,00 extra.
Zorg bij het inhuren van een privé-taxi voor duidelijke afspraken over de prijs! Een ritje naar Rome-Centrum is niet goedkoop, ongeveer € 70,00.

Parkeren op de luchthaven

Bij de terminalgebouwen liggen de parkeergarages A, B, C, D en E. Het tarief is daar € 1,50 per 30 minuten. Na de eerste zes uur wordt dat € 1,00 per uur en € 28,00 per dag. In de nieuwe parkeergarage E is ook lang parkeren mogelijk voor minimaal een week (€ 70,00) en daarna € 9,00 per dag.
Goedkoper lang parkeren kan op het openlucht parkeerterrein langs de snelweg (eerste week € 69,00, daarna € 6,00 per dag). Er is een gratis shuttlebus naar de terminals.