Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven zelf. Het nieuwe Novotel Firenze Nord Aeroporto (tel: +39(0)55 308338) ligt op 2 kilometer van de luchthaven. In Florence zelf zijn vele hotels. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze eigen pagina over hotels in Florence.

Winkelen en restaurants

De luchthaven heeft een redelijk aanbod van winkels, zowel in het voor iedereen toegankelijke deel als in het deel gereserveerd voor reizigers.
Verder zijn er enkele koffieshops, (snack)bars en een zelbedieningsrestaurant.

Bagage

In de Aankomsthal vindt u een balie voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: ++39(0)55 3061302).

Informatie

In de Aankomsthal vindt u een balie voor informatie over de luchthaven en vluchten (tel: +39(0)55 3061300) en een aparte balie voor toeristische informatie (tel: +39(0)55 315874).

Zakelijk

Elke passagier met een instapkaart heeft toegang tot de ‘Masaccio Lounge’ op de eerste verdieping van de Vertrekhal. Daar vindt u ook huurkantoren uitgerust met computers die zijn aangesloten op internet. Verder beschikt de luchthaven over een vergaderzaal voor maximaal 10 personen. Die moet u wel minimaal 10 dagen van tevoren bespreken.

Gehandicapten

Het vliegveld is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, en aangepaste liften, toiletten en telefoons. Buiten de Vertrekhal is een speciale balie waar reizigers om assistentie kunnen vragen.

Overige services

Alle gebruikelijke diensten zijn op de luchthaven aanwezig: banken, wisselkantoren, geldautomaten, een postkantoor en een EHBO-post.