Hotels Florence

Hotels Florence

Hotels Florence (Firenze) Airport

De dichtstbijzijnde hotels liggen op een kleine afstand van de luchthaven. Binnen een straal van 2 kilometer bevinden zich twee hotels die beide tot de Accor groep behoren. Dit zijn het Novotel Firenze Nord Aeroporto, een luxueus 4-sterren hotel en het Hotel Ibis Firenze Nord Aeroporto.

Hotels in het centrum van Florence

Er is een groot aantal hotels beschikbaar in het mooie centrum van Florence. De meeste hiervan bevinden zich op loopafstand van het Piazza del Duomo, waar de wereldberoemde Santa Maria del Fiore kerk staat. Veel hotels zijn gehuisvest in de meest indrukwekkende gebouwen, zo ook Hotel Accademia, dat is gesitueerd in een 14e eeuws bouwwerk met marmeren vloeren.

Naast het grote aantal 4-sterren hotels van de grotere ketens zijn er talloze 2- en 3-sterren hotels te vinden in de binnenstad. Misschien niet overduidelijk van buitenaf gezien, herbergen veel hotels prachtige architectuur en ornamenten. Hotel Boticelli is een kleinschalig 3-sterren hotel met verrassende fresco's en bogen op het plafond en een mooi uitzicht over het marktplein vanuit veel kamers. De prijsbewuste reiziger trekt misschien sneller naar Hotel La Noce, een 2-sterren hotel met goede kamers en lage prijzen.

Overigens zijn niet alleen de hotels bekleed met (neo)renaissance stijl, zelfs veel B&B huizen zijn een bezoek waard. Een goed voorbeeld is San Frediano Mansion, een 15e eeuws gebouw met fresco's op de benedenverdieping.