Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Het vliegveld van Bari heeft geen treinverbinding, maar de Tempesta-bussen (zie hieronder) rijden naar het treinstation in de stad. Vanuit Bari rijden sneltreinen naar onder meer Napels en Rome.

Auto en bus

Via de weg is het vliegveld bereikbaar vanaf de rondweg rond Bari: vanuit het noorden volgt u de richting Foggia, vanuit het zuiden de SP 271. Vanuit Foggia kunt u de luchthaven bereiken via de snelweg SS16, waar de afslag naar het vliegveld duidelijk staat aangegeven.

Er zijn twee busverbindingen met het vliegveld. Er is een gewone stadsbus (Amtab lijn 16) die vele tussenstops maakt o.m. op de Via Capitaneo, Via Ranieri en Via Diaz. Gemiddeld moet u een uur wachten voor er een Amtab-bus vertrekt. De shuttlebus (Tempesta) is duurder, maar rijdt vaker en brengt u direct naar het stadscentrum (Piazza Aldo Moro).

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies voor autohuur van Auto Europa, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Thrifty, Win Rent, Quicar en Targarent. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s (tel: +39(0)80 554 3333). Een rit naar Bari duurt ongeveer 25 minuten en kost ongeveer € 20,00.

Parkeren op de luchthaven

Het vliegveld heeft in totaal 2300 parkeerplaatsen. Vlak voor de terminal kunt u kort parkeren op P14 en P4. Vlak daarachter ligt de parkeergarage PM (€ 6,00 voor de eerste 6 uur, € 14,50 per dag).
P2 en P3 zijn bedoeld voor lang parkeren (€ 9,30 per dag voor de eerste 3 dagen).
Als u Bari Airport nadert ziet u als eerste het parkeerterrein P15. Het ligt vrij ver van de terminal, maar u kunt er gratis parkeren. Als het terrein niet vol is, want er zijn slechts ruim 200 plaatsen.