Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Ancona Airport heeft een directe verbinding vanaf Castelferretti Station (voor de aankomst- en vertrekhal) naar het station van Ancona. Vanuit Ancona heeft u verbinding met diverse nationale en internationale bestemmingen.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 18 kilometer van Ancona-Centrum. Vanaf de luchthaven verbindt een viaduct het vliegveld direct met de snelwegen richting Rome, Milaan en Bari.  

Een shuttledienst (Conero Bus Company) rijdt van het vliegveld naar het station van Ancona. De bus vertrekt voor de aankomst- en vertrekhal. De bus rijdt de hele dag van 06.30u tot 19.30u.

Autoverhuur Ancona Airport

In de aankomsthal vindt u balies van autoverhuurbedrijven: Auto Europa, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Sixt, Targa Rent en Autonoleggio Magellano. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi's staan geparkeerd voor de aankomst- en vertrekhal. U kunt ook een taxi bellen: +39(0)71918221

Parkeren op de luchthaven

Ancona Airport heeft 640 beveiligde parkeerplaatsen, waarvan 290 bestemd zijn voor kort parkeren. Wilt u kort parkeren? Dan is het eerste half uur gratis, daarna loopt de prijs op tot 22,70 euro voor 24 uur. Voor lang parkeren betaald u de eerste dag 16,50 euro en daarna 8,50 euro per dag.