Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven, maar bussen brengen u naar het treinstation van Alghero. Van het station vertrekken treinen naar diverse plaatsen op Sardinië, waaronder Olbia, Sassari en Cagliari.

Auto en bus

Het vliegveld ligt 12 kilometer ten noorden van Alghero langs de weg SP44 en 26 kilometer ten zuidwesten van Sassari. Vanuit Sassari neemt u de SS291 tot het kruispunt ‘Strada dei Due Mari’. Daar slaat u linksaf richting Alghero. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

In aansluiting op de aankomst van vluchten rijdt er een shuttlebus naar de Via Cagliari in Alghero. Twee uur voor het vertrek van een vlucht vertrekt de bus vanuit Alghero. Ryanair heeft een eigen shuttlebus naar Cagliari.
Bij de souvenirwinkel in de Aankomsthal kunt u kaartjes kopen voor lokale bussen die vertrekken vanaf een halte ongeveer 100 meter van de terminaluitgang.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van de autoverhuurbedrijven Autonoleggio Pinna, Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Ruvioli, Sardinya en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s (tel: +39(0)79 935035) staan voor de Aankomsthal. Alghero ligt vlak bij de luchthaven en een taxi naar Piazza della Mercede in het centrum van de stad zou niet meer moeten kosten dan € 15,00.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn twee parkeerterreinen: Area A (tot 6 uur parkeren € 3,00) en Area G (tot 2 uur parkeren € 2,00, tot 4 uur € 3,00). Voor informatie over parkeren belt u met tel: +39(0)79 935011).