Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen railverbinding met Cork Airport. Vanaf Kent Station in Cork rijden treinen naar alle belangrijke bestemmingen in Ierland. Het is ook het hoofdstation voor de stadstreinen van Cork.

Auto en bus

Het vliegveld ligt 6 kilometer ten zuiden van het centrum van Cork aan het einde van de snelweg N27. Die snelweg gaat verder naar het zuiden over in de R600 (naar Kinsale).

Elk halfuur vertrekt er een Skylink shuttlebus naar Cork. Deze bus doet alle grote hotels aan. Er zijn ook stadsbussen die van het vliegveld naar Cork rijden, reistijd ongeveer 25 minuten.

Autoverhuur

In de aankomsthal vindt u balies van diverse maatschappijen voor autohuur, waaronder Avis, Budget, Hertz, Europcar, Irish Car Rentals, Alamo, National en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de aankomsthal staan taxi’s. Een ritje naar het centrum van Cork kost ongeveer € 15,00.

Parkeren op de luchthaven

Vlak naast het nieuwe terminalgebouw ligt een parkeergarage voor kort parkeren (1 uur: € 2,00, 6 uur: € 7,50). Er zijn twee parkeerterreinen voor lang parkeren (3 dagen: € 17,00, 15 dagen: €60,00). Via elektronische borden wordt u naar een vrije parkeerplaats geleid. Geregelde gebruikers van de parkeerfaciliteiten op Cork Airport hebben recht op gereduceerde tarieven.