Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met East Midlands Airport. Het dichtstbijzijnde treinstation is East Midlands Parkway op ruim 6 kilometer afstand. Vroeger reed er een shuttlebus naar dit station, maar die service is opgeheven.

Er zijn overigens plannen om de hogesnelheidslijn (in aanleg) van Londen Euston naar het noorden van Engeland via de luchthaven te laten lopen.

Auto en bus

East Midlands Airport ligt tussen Derby, Leicester en Nottingham. Het vliegveld is uitstekend per huurauto bereikbaar dankzij de nabijheid van de autosnelwegen M1 en M42. Vanuit Nottingham rijdt u via de A52 naar de M1. De route naar de luchthaven staat op alle wegen goed aangegeven.

Er zijn diverse busverbindingen naar plaatsen in de omgeving. De maatschappij Skylink rijdt naar en van Leicester, Nottingham, Derby, Loughborough en Coalville.

Autoverhuur East Midlands Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van East Midlands zijn zes autoverhuurbedrijven actief: Avis, Enterprise, Europcar, Hertz en National/Alamo. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s van Checker Cars, het enige taxibedrijf dat is toegestaan op de luchthaven. Een rit naar Derby of Nottingham kost ongeveer 30 pond, naar Leicester iets meer.

Parkeren op de luchthaven

In de garage voor kort parkeren betaalt u £2.20 voor het eerste half uur en daarna £4.00 per uur. Op het terrein voor lang parkeren bedragen de tarieven £27.00 voor de eerste dag, £13.00 voor de tweede dag en daarna £10.00 per dag.