Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven al zijn er wel plannen om een hotel met 150 kamers te bouwen. Het dichtstbijzijnde hotel is Marriott South (tel: +44(0)151 494 5000), dat in de oude terminal van de luchthaven is gevestigd. Express by Holiday Inn (tel: +44(0)845 345 0000) ligt op 1,5 kilometer van het vliegveld. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is een redelijk aanbod van winkels en restaurants, maar net als bij het beschikbare aantal parkeerplaatsen geldt ook hier: de luchthaven heeft de groei van het aantal passagiers niet kunnen bijbenen. Bij een late aankomst van uw vliegtuig zijn de meeste winkels en restaurants gesloten.

Bagage

Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de servicebalie op de begane grond. Daar kunt u ook bagage stallen.

Informatie

Op elke verdieping vindt u een algemene servicebalie. Telefonische informatie over vluchten via +44(0)870 108 8484. Op de begane grond is er daarnaast een balie van het Bureau voor Toerisme (Liverpool Tourist Board, tel: +44(0)906 680 6886).

Zakelijk

Op de 1e verdieping vindt u het business centre ‘The Cavern Suite’. Dit is een ruimte die op verschillende manieren kan worden ingericht met plaats voor 30 tot 80 personen. Daarnaast zijn er enkele kleinere kantoor- en vergaderruimtes te huur. Meer informatie via tel: +44(0)151 907 1510.
De Halewood International Executive Lounge is voor iedereen toegankelijk tegen betaling van £ 16,95 maar als u online reserveert krijgt u korting.

Gehandicapten

De luchthaven is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en telefoons. Ook zijn er gereserveerde parkeerplaatsen voor minder-validen. Op verzoek zijn rolstoelen beschikbaar (via de servicebalie).

Overige services

In het luchthavengebouw zijn diverse wisselkantoren (Travelex) en geldautomaten. Op de 2e verdieping zijn computers met internetaansluiting; in de hele terminal is draadloos internet aanwezig. Liverpool Airport heeft een uitstekende gebedsruimte op de 2e verdieping. Uniek is de ‘Rainbow Garden’ die groeit naarmate meer mensen er planten poten. De luchthaven verzorgt diverse rondleidingen, van een standaard rondleiding tot een tour voor management-studenten. Meer informatie via tel: +44(0)151 907 1640.