Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding, maar in 2006 is wel een nieuw treinstation geopend dat niet ver van de luchthaven ligt: South Parkway. Vanaf het terminalgebouw rijden shuttlebussen naar dit station. Er gaan ook bussen naar het station Lime Street in het centrum van Liverpool.

Auto en bus

De luchthaven ligt 15 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum en is gemakkelijk bereikbaar via een van de volgende drie snelwegen: M53 (afslag 5), M56 (afslag 12) en M62 die aansluit op de A561 naar de luchthaven. De route naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven op verkeersborden.

Ieder halfuur vertrekt de Airlink 500 bus naar het centrum van Liverpool. De bus stopt bij Norton St Coach Station (voor bussen van National Express) en bij het treinstation Lime Street. Airlink 700 rijdt naar Manchester. Verder zijn er diverse lokale bussen die de verbinding onderhouden tussen de luchthaven en het centrum van Liverpool. Lijn N86 rijdt via het treinstation South Parkway.

Autoverhuur

Op de begane grond vindt u balies van autoverhuurbedrijven Avis, National, Europcar, Enterprise en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Direct voor de uitgang van het luchthavengebouw staan taxi’s. Een ritje naar het centrum van Liverpool duurt ongeveer 20 minuten en kost zo’n £ 15,00. Een rit naar Manchester kost ongeveer £ 55,00.

Parkeren op de luchthaven

Door de sterke groei van het aantal passagiers zijn er te weinig parkeerplaatsen bij Liverpool Airport. Alhoewel er recentelijk 2000 plaatsen zijn toegevoegd, blijft de luchthaven kampen met parkeerproblemen. Er zijn nu plannen om een nieuwe parkeergarage te bouwen. Tot het zover is kunt u het beste uw plaats online reserveren. U bent dan niet alleen verzekerd van een parkeerplaats, maar u krijgt ook korting. Zo kost parkeren zonder reservering £ 49,00 per week, maar als u minimaal 6 dagen van tevoren reserveert kost een week parkeren £ 31,90. Telefonische informatie over parkeren via +44(0)870 013 4999.

Let op: passagiers mogen niet worden afgezet voor de ingang, u moet gebruikmaken van het terrein voor kort parkeren.

Via de Airport Parking Directory website kunt u de tarieven van parkeerplaatsen nabij Liverpool Airport met elkaar vergelijken.