Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er zijn twee shuttletreinen die het vliegveld verbinden met het snelle regionale metrosysteem (RER) van Parijs. De ADP-shuttletrein rijdt naar Gare d’Austerlitz (RER-lijn C naar St. Michel, Invalides en Porte Maillot), de Orlyval shuttle verbindt de luchthaven met het station Antony (RER-lijn B naar Denfert-Rochereau, St. Michel, Châtelet-les-Halles en Charles de Gaulle Airport).

Auto en bus

Vanaf de luchthaven zijn er diverse routes naar Parijs, afhankelijk van uw bestemming. Naar Porte d’Orléans: snelweg A6a, naar Porte de Gentilly: snelweg A6b, naar Porte d’Italie: nationale weg N7, naar Charles de Gaulle Airport: snelweg A1, naar Porte de Bagnolet: snelweg A3.

Het busstation is van beide terminals bereikbaar met de gratis shuttlebus. De Orlybus rijdt naar het metrostation Denfert-Rochereau. De Jetbus rijdt naar het metrostation Villejuif-Louis Aragon. De shuttlebussen van Air France stoppen bij Porte d’Orléans, Gare Montparnasse, Duroc en Gare des Invalides. Verder is er nog een Airport Shuttle die naar het hart van Parijs rijdt en zijn er gewone stadsbussen die de luchthaven aandoen.

Autoverhuur

In beide terminals zijn balies van autoverhuurders Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk. Motoren (evt. met chauffeur) zijn te huur via Aerobikes (tel: +33(0)1 4075 1350).

Taxi

Buiten de Aankomsthal van beide terminals staan taxi’s. Reken op een tarief van ongeveer € 25,00 naar het centrum van Parijs. Reistijd: ongeveer 30 minuten, buiten spitstijden. Limousines met chauffeur kunt u boeken via Aéroports Limousine Service (tel: +33(0)1 4071 8462).

Parkeren op de luchthaven

Bij beide terminals zijn parkeergarages voor kort parkeren (Orly Ouest: P0, P2 en P5, Orly Sud: P1 en P3). U betaalt voor het 1e uur € 2,90. Lang parkeren kan op de terreinen P4 en P7 (€ 1,60 per uur). Van deze terreinen rijdt een gratis shuttlebus naar de terminals.