Voorzieningen

Services

Hotels

De volgende hotels hebben directe, gratis shuttlebussen van en naar het vliegveld: Holiday Inn Resort (tel: +33(0)4 9314 8000), Novotel Nice Aéroport Cap 3000 (tel: +33(0)4 9331 6115), Novotel Nice Arenas Aéroport (tel: +33(0)4 9321 2250) en Campanile Nice Côte d'Azur (tel: +33(0)4 9321 2020). De bussen stoppen bij de 'Navettes Hôtels' haltes buiten de Aankomsthal. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze eigen pagina over hotels in Nice.

Winkelen en restaurants

Als centrum van mondaine geneugten is er op het belangrijkste vliegveld van de Côte d'Azur geen gebrek aan winkels, bars en restaurants. U moet overigens behoorlijk in de buidel tasten voor eten, drinken en artikelen in de meeste winkels.

Bagage

Stallen van bagage en verloren of gevonden voorwerpen: Service Center (zie bij Informatie).

Informatie

In alle terminals zijn informatiebalies, in Terminal 1 zowel in de Aankomst- als de Vertrekhal, in Terminal 2 alleen in de Aankomsthal. Hetzelfde geldt voor de toeristenbalies.
Daarnaast zijn er zogeheten Service Centers, waar een scala aan diensten wordt geboden: stallen van bagage, gevonden voorwerpen, stomen van kleding, het laten bezorgen of ophalen van documenten, faxen, printen enz.

Zakelijk

Nice Airport heeft een uitgebreid Business Center, (tel: +33(0)820 423 333). Op de eerste verdieping van Terminal 1 zijn zes vergaderzalen en 1 conferentiezaal met een capaciteit voor 250 mensen. Die grote zaal kan overigens in tweeën of in vieren gedeeld worden. Op de tweede verdieping van Terminal 2 zijn zeven vergaderruimtes met een oppervlakte van 15 m² tot 50 m². Boeken kan via de website van het 'Centre d'Affaires'.

Voor regelmatige gebruikers van Nice Airport is er het Club Airport Premier programma. Bij elke vlucht van Nice Airport spaart u punten, die recht geven op snelle check-ins, gereserveerde parkeerplaatsen of kortingen in de winkels. U kunt u (gratis) online aanmelden.

U kunt met de helikopter van Nice Airport naar uw eindbestemming vliegen. Er zijn drie bedrijven die deze service aanbieden. Meer informatie op de website.

Gehandicapten

Nice Airport heeft uitgebreide faciliteiten voor gehandicapten: rolstoelhellingen, aangepaste toiletten, liften, telefoons en geldautomaten. Alle parkeerterreinen hebben plaatsen gereserveerd voor gehandicapten.
Voor vervoer van en naar de luchthaven van gehandicapten neemt u contact op met Ulysse Transport (tel: +33(0)493 710 700).

Overige services

Overal op de luchthaven vindt u geldautomaten en geldwisselkantoren.
In Terminal 1 zijn een postkantoor, een apotheek en een gebedsruimte. Op de eerste verdieping van Terminal is een vaccinatiecentrum.
In de New Terminal 2 zijn openbare computerterminals met internet; u kunt er ook uw eigen laptop aansluiten. Op het hele vliegveld is draadloos internet (Wi-Fi) aanwezig.
In de Business Centers van beide terminals worden wisselende exposities gehouden.