Voorzieningen

Services

Hotels
Vlak bij de luchthaven liggen het Hotel Ülemiste (tel: +372(0)603 2600) en Hotel Susi (tel: +372(0)630 3300). Andere hotels dicht bij de luchthaven liggen aan de oostkant van het stadscentrum: Reval Hotel Olümpia (tel: +372(0)631 5333) en Swissôtel Tallinn (tel: +372(0)624 0000). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Tallinn Airport heeft een zeer beperkt winkelaanbod. U vindt er een algemene shop met rookartikelen, alcoholische dranken en parfums, een kranten- en tijdschriftenkiosk en – wel bijzonder – een winkel genaamd Havanas Humidor met echte Cubaanse sigaren.
Ook het aantal eet- en drinkgelegenheden is beperkt. Op de eerste verdieping is een cafetaria en verder zijn er twee (snack)bars achter de veiligheidscontrole.

Bagage

Het loket voor verloren en gevonden voorwerpen is in de Aankomsthal (tel: +372(0)605 8313). In de Vertrekhal zijn bagagekluizen, maar u moet naar de informatiebalie om daar toegang toe te krijgen. Kruiers roept u in via tel: +372(0)605 8300.

Informatie

De medewerkers van de informatiebalie (tel: +372(0)605 88 88) kunnen u niet alleen meer vertellen over aankomst- en vertrektijden en de luchthaven, maar ook over het openbaar vervoer en hotels.

Zakelijk

De Tallinn Airport Lakeside Lounge is toegankelijk voor business class passagiers van Finnair, LOT Polish Airlines, Aero Airlines, Lufthansa, KLM en houders van een Priority Pass. Naast gratis drankjes en snacks kunt u gebruik maken van fax en computers met internettoegang. De lounge heeft aparte delen voor rokers en niet-rokers.
Het Ülemiste Hotel heeft een business centre, vergaderruimtes en conferentiezalen (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Tallinn is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn aangepaste liften en toiletten, en gratis rolstoelen om u van en naar het vliegtuig te brengen. Ook zijn er rolstoelhellingen. Vlak voor het terminalgebouw zijn gereserveerde parkeerplaatsen voor minder-validen.

Overige services

Tallinn Airport mag dan niet groot zijn, er zijn wel vijf reisbureaus met een kantoortje op de luchthaven, en drie banken. Ook zijn er wisselkantoren en geldautomaten. Verder is er een postkantoor.