Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Tallinn.

Auto en bus

De luchthaven ligt vlak bij Tallinn, op ruim 4 kilometer ten zuidoosten van de stad. Vanuit Tallinn neemt u de autoweg naar Tartu (Tartu mantee). Er staan duidelijke borden die de route naar de luchthaven aangeven.

Voor het terminalgebouw is een halte van buslijn 2. Deze bus vertrekt overdag elke 20 minuten naar het stasdscentrum. Een buskaartje kost 15 kronen en die kunt u kopen bij de chauffeur of bij de tijdschriftenkiosk in het terminalgebouw. Het preciese tijdschema van deze bus staat online (zoek naar de route ‘Moigu-Reisisadam’, en naar de halte ‘Lennujaam’, wat ‘vliegveld’ betekent).

Er zijn ook minibusjes die u voor 20 kronen naar de stad brengen.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Balti Autoliising, Budget, Europcar, National en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan altijd voldoende taxi’s. Een ritje naar het centrum van Tallinn kost tussen 80 en 100 kronen. Er zijn twee taxibedrijven actief: Tulika Taxi (tel: +372(0)612 0000) en Linna Taxi (+372(0)644 2442).

Parkeren

Voor het terminalgebouw ligt parkeerterrein A. De eerste 15 minuten parkeren zijn gratis, de volgende drie kwartier betaalt u 10 kronen per 15 minuten, en vervolgens 40 kronen per uur. Na vijf uur gaat het dagtarief in van 180 kronen. Na de eerste dag betaalt u 70 kronen per dag, en na een week 50 kronen per dag.
Meer informatie over parkeren via tel: +372(0)605 8146.