Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er wordt gewerkt aan een directe verbinding tussen de luchthaven en het stadsspoornet van Hamburg (S-Bahn). Die lijn zal in 2008 klaar zijn. Tot die tijd is het S-Bahnstation Ohlsdorf bereikbaar met de Airport Express Bus (lijn 110).

Auto en bus

De luchthaven ligt tussen twee ringwegen rond Hamburg (R2 en R3) en vlak langs de snelweg A7 (afslag Schnelsen – Nord). Vanuit het centrum van Hamburg staat de route naar het vliegveld duidelijk op verkeersborden aangegeven. In de ochtend- en avondspits zijn de wegen rond de luchthaven zeer druk.
Direct voor de terminal vertrekken bussen naar diverse bestemmingen in Hamburg. Lijn 110 (Airport Express) rijdt naar het Centraal Station van de stad.

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies van autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Een rit naar het centrum van Hamburg duurt ongeveer 30 minuten en kost zo’n 20 euro. In spitstijden kunnen de reistijd en de ritprijs flink oplopen. Voor bestemmingen buiten Hamburg kunt u vaak een vast tarief afspreken. Limousines kunt u bestellen via STARS Limousinen-Service (tel: +49(0)40 5075 3540).

Parkeren op de luchthaven

Bij aankomst op het luchthaventerrein wordt u met dynamische borden naar een parkeerterrein met vrije plaatsen geleid. Kort parkeren kan in de garages P1, P2, P4 en P5 (€ 3,00 per uur). Lang parkeren kan op het terrein P8 (€ 50,00 per week) en in de garage P9 (€ 60,00 per week). Informatie over parkeren via tel: +49(0)40 5075 3303).