Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Cyprus.

Auto en bus

Larnaca Airport ligt 5 kilometer ten zuiden van de stad Larnaca aan de zuidkust van Cyprus, waar de belangrijkste toeristenstranden zijn. De hoofdstad Nicosia ligt 40 kilometer naar het noorden.

Ieder uur vertrekt er een stadsbus naar het centrum van Larnaca. Deze bus rijdt alleen van maandag t/m vrijdag. Verder is er een halte van de Intercity Bus (groene bus, tel: +357(0)24 643 492) die naar Nicosia rijdt.

Autoverhuur

Er zijn vestigingen van tien autoverhuurbedrijven: Argus, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Astra, Petsas, Thames, Sixt en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

In de Aankomsthal hangt een bord waarop de gangbare taxitarieven staan naar diverse bestemmingen. Taxi’s staan geparkeerd voor de Aankomsthal. Cyprus Airport Transfers (tel: +357(0)26 323 422) en Acropolis Transport (tel: +357(0)24 622 000) verzorgen vervoer per taxi en minibus.

Parkeren op de luchthaven

Voor de terminal is een groot parkeerterrein. Er is geen verschil tussen lang of kort parkeren; u betaalt een vast bedrag per uur. Het tarief is overigens laag.