Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Varna Airport.

Auto en bus

De luchthaven ligt 8 kilometer ten westen van de stad Varna en is gemakkelijk te bereiken. Vanuit Varna rijdt u via de E70 naar het westen. Na zo’n 4 kilometer neemt u de afslag naar de A2. Na ongeveer 3,5 kilometer ziet u de afslag naar de luchthaven, die duidelijk staat aangegeven.
De stranden bij Albena, St. Konstantin en Zlatni Piasaci zijn te bereiken via het stadscentrum van Varna, waarna u de kustweg E87 volgt.

Bussen naar Varna en resorts aan de kust staan voor Terminal 1, bij de VIP-ruimte. Daar kunt u ook uw buskaartjes kopen. Buslijn 409 rijdt ieder kwartier via het stadscentrum van Varna naar Zlatni Piasaci. In het centrum van Varna kunt u overstappen op buslijnen naar andere strandbestemmingen: lijn 8, 9 en 109 (snelbus) rijden alle naar St. Konstantin.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Bij het busstation staan ook taxi’s. Let op de prijs per kilometer (BG leva/km). Een rit naar het centrum van Varna kost tussen de 8 en 24 leva, afhankelijk van de taxi en de drukte van het verkeer. De rit duurt ongeveer 15 minuten.

Parkeren

Voor het terminalgebouw is een groot parkeerterrein met plaatsen voor kort en lang parkeren. Informatie over de tarieven is niet beschikbaar.
Voor geregelde bezoekers aan Varna is er buiten de luchthaven een terrein voor lang parkeren (€ 250 per jaar), meer informatie op de website Long Term Parking Varna.