Voorzieningen

Services

Hotels

Vlak bij de luchthaven van Izmir staat het Orty Airport Hotel‎ (tel: +90(0)232 274 7171). Grote zakenhotels in het centrum van Izmir zijn onder meer Hilton Izmir (tel: +90(0)232 497 6060), Ege Palas Hotel (tel: +90(0)232 463 9090), Crown Plaza Hotel (tel: +90(0)232 292 1300) en Swissotel Grand Efes (tel: +90(0)232 414 0000). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is een goed aanbod van eet- en drinkgelegenheden op de luchthaven van Izmir, waaronder een koffieshop met niet minder dan 90 verschillende soorten koffie. Ook het winkelaanbod is goed, met naast het gebruikelijke duty free aanbod winkels met typisch Turkse producten en souvenirs.

Bagage

In de centrale hal van de internationale terminal is een loket voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +90(0)232 455 4690). Daar kunt u ook bagage in bewaring geven. Verder zijn er machines om uw bagage in plastic te verpakken.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Izmir Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder is er een loket van het Bureau voor Toerisme in de Aankomsthal.

Zakelijk

De Millennium Lounge biedt basisdiensten als faxen, kopiëren en internettoegang. Het Orty Airport Hotel heeft enkele (kleine) vergaderruimtes. Voor uitgebreide zakelijke diensten bent u aangewezen op de zakenhotels in Izmir (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Izmir is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s. Verder zijn er diverse gebedskamers voor moslims, een apotheek, een Eerste Hulppost en kamers om baby’s te verzorgen. Draadloos internet (Wi-Fi) is aanwezig. Voor toegang moet u een prepaid kaart kopen.