Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Metrotreinen van IZBAN verbinden de luchthaven met Izmir en vele plaatsen daartussen, maar ook met plaatsen ten zuiden van de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven van Izmir ligt 18 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. Het vliegveld is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. De luchthaven ligt langs de weg van Izmir naar Selçuk, Ephesus en Pamukkale. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Bussen van maatschappij ESHOT onderhouden de verbinding tussen de luchthaven en Izmir. Buslijn 200 rijdt naar Mavişehir, lijn 202 naar Alsancak Cumhuriyet Avenue en lijn 204 naar het centrale busstation en metrostation Bornova. Voor toeristen is de Havaş shuttlebus naar Izmir gemakkelijker. Deze bus vertrekt iedere 20 minuten.

Autoverhuur Izmir Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Izmir zijn diverse autoverhuurbedrijven actief, waaronder enkele lokale aanbieders en internationale autoverhuurders als Avis, Europcar, Hertz, National en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

Voor de Aankomsthal staan vele taxi’s. Sommige hebben een meter, andere niet en sommige chauffeurs weigeren de meter aan te zetten. Maak duidelijke afspraken over de prijs, voordat u instapt.

Parkeren op de luchthaven

In de parkeergarage van Izmir Airport betaalt u 7,50 lira voor het eerste uur parkeren; drie uur parkeren kost 10,50 lira. Op de website van de luchthaven kunt u precies berekenen hoeveel parkeren op Izmir Airport u kost.