Voorzieningen

Services

Hotels

Het Istanbul International Airport Hotel (tel: +90(0)212 465 4030) heeft 85 kamers, een fitnesscentrum, twee conferentiezalen en een business center. Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn Radisson SAS Conference and Airport Hotel (tel: +90(0)212 475 2323), Polat Renaissance Istanbul Hotel (tel: +90(0)212 663 1700) en het Airport Inn Hotel (tel: +90(0)212 663 7859). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven heeft een goed aanbod van winkels en eet- en drinkgelegenheden. Er zijn vijf duty-free shops en een ‘bazaar’ die geïnspireerd is op de fameuze Istiklal Straat in Istanbul.

Bagage

In de Aankomsthal is een loket waar u bagage in bewaring kunt geven. Voor een normale koffer betaalt u 12 lire per dag, voor een grote koffer 15 lire per dag. Het loket voor verloren en gevonden voorwerpen is in de Internationale Vertrekhal.

Informatie

In beide terminals zijn verscheidene informatiebalies. Naast luchthaveninformatie kan het personeel assisteren bij hotelreserveringen. Ook hebben ze brochures over de toeristische bezienswaardigheden van Istanbul.

Zakelijk

In de Internationale Terminal zijn vijf VIP Lounges en drie vergaderzalen. De Tepe Conference Hall heeft plaats voor maximaal 70 personen, de Akfen Conference Hall is groter met plaats voor 200 mensen en de F Ergokmen Hall heeft een capaciteit van 50 personen. Meer informatie via het algemene telefoonnummer.
Zakelijke diensten en vergaderfaciliteiten zijn ook beschikbaar in het Istanbul International Airport Hotel en in het Radisson SAS Hotel (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten. Na de paspoortcontrole zijn elektrocars (tel: +90(0)212 663 2550) beschikbaar voor minder-validen die naar verafgelegen gates moeten. Voor assistentie wendt u zich tot een van de informatiebalies.

Overige services

Er zijn banken, wisselkantoren en geldautomaten. Zowel in de nationale als internationale terminal is een postkantoor. Eerste Hulp is inroepbaar via de algemene informatiebalies of via tel: +90 212 663 64 00, toestel 707. Verder zijn er babykamers en kinderspeelhoeken.