Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Van de internationale terminal is het vijf minuten lopen naar het metrostation. De metro is een zeer goedkoop alternatief voor andere vervoersmiddelen, een kaartje kost slechts 1,10 lire. Route: CNR Expo tentoonstellingscentrum, Yenibosna, Ataköy/Sirinevler, Bahçelievler, Bakirköy/Incirli, Zeytinburnu (tram), Merter, Davutpasa, Terazidere, Otogar (busstation), Kartaltepe/Kocatepe, Sagmalcilar, Bayrampasa, Topkapi/Ulubatli, Emniyet/Fatih, Aksaray (tram en bus).

Auto en bus

Vanuit het centrum van Istanbul is de luchthaven bereikbaar via de snelweg E5 of via de snelwegen O1 en O2. De route naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven.

Er zijn speciale shuttlebussen van Havas naar het centrum van Istanbul (Taksimplein) en naar het centrale busstation. De reistijd is ongeveer een halfuur. Er rijden ook bussen van het vliegveld naar Akmerkez (Etiler).

Autoverhuur

In de Internationale Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Airport Tours, Avis, Budget, Hertz, National, Sixt en Ülger. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Een rit naar het centrum van Istanbul duurt zo’n 30 minuten en kost ongeveer 20 – 30 lire. Tussen middernacht en 6 uur ’s morgens geldt een toeslag van 50%.

Parkeren op de luchthaven

Aan de noordkant van de terminal is een parkeergarage met plaats voor ruim 7000 auto’s. Voor het eerste uur parkeren betaalt u 6 lire, voor 3 uur 8 lire, voor 12 uur 14,50 lire en voor een hele dag 20 lire. Een week parkeren kost 90 lire, twee weken 122 lire.