Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven van Phuket, maar er is wel accommodatie dichtbij beschikbaar. Aan de toegangsweg naar de luchthaven staat het Phuket Airport Hotel‎ (tel: +66(0)76 328 451). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Dewa Phuket Hotel‎ (tel: +66(0)76 372 300), Nai Yang Beach Resort (tel: +66(0)‎76 328 300) en het eenvoudige Tanamas House‎ (tel: +66(0)76 205 218). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Phuket Airport heeft een redelijk aanbod van restaurants, cafés en (snack)bars. Verder zijn er een stuk of tien winkels, waaronder vier duty free shops. Aardig om even te bekijken, maar zeker niet om uren rond te dwalen.

Bagage

In de centrale hal zijn kluizen waar u bagage kunt stallen. Ook is er een loket voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal (tel: +66(0)76 327 1100) zijn informatiebalies waar u terecht kunt met vragen over Phuket Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder is er een kiosk van het Bureau voor Toerisme (tel: +66(0)76 327 110).

Zakelijk

Behalve de VIP lounge van Thai Airways zijn er geen zakelijke faciliteiten op Phuket Airport. Voor vergaderruimten of conferentiezalen bent u aangewezen op de grotere ressorts op het eiland, zoals het Dewa Hotel (zie bij Hotels). De hotels op Phuket zijn overigens meer gericht op toeristen dan op zakenreizigers.

Gehandicapten

De luchthaven van Phuket is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. Verder zijn er bij de ingang van de terminal parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

In de Aankomsthal zijn vier geldwisselkantoren, in de Vertrekhal is er slechts één. Verder zijn er diverse geldautomaten en ook is er een postkantoor. De Eerste Hulppost (tel: +66(0)76 327 1133) bevindt zich in de Vertrekhal.