Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Phuket.

Auto en bus

Phuket Airport ligt 32 kilometer ten noorden van Phuket Town. Dat lijkt ver, maar de hoofdstad van het eiland is dan ook niet dé bestemming voor toeristen. Dat zijn de vakantieressorts aan de westkust en die liggen dichter bij de luchthaven. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar. De hoofdweg van het eiland Thep Kasattri (wegnummer 402) loopt langs het vliegveld; de afslag naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

De Airport Bus vertrekt aansluitend op aankomende vluchten naar het centrum van Phuket Town via verschillende populaire hotels.

Autoverhuur Phuket Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Phuket zijn zes autoverhuurbedrijven actief: Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt, en de lokale aanbieder Thai Rent-a-Car. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s, maar die zijn op Phuket niet goedkoop. Reken op een prijs van 500 baht voor de rit naar bestemmingen als Patong en Karon, meer voor verder weg gelegen plaatsen.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw is een openlucht terrein met plaatsen voor kort en lang parkeren.