Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen treinverbinding met de luchthaven. Er wordt wel gewerkt aan een snelle railverbinding die in oktober 2008 klaar zou moeten zijn, een jaar later dan oorspronkelijk gepland. Het treinstation komt in de kelder van het terminalgebouw (Level -1). De railverbinding zal aansluiten op de Sukhumvit Lijn van de Skytrain in Bangkok.

Auto en bus

Er zijn verscheidene toegangswegen, maar de meeste mensen bereiken de luchthaven via de snelweg Bangkok – Chon Buri. De afrit naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven. In Thailand rijdt men links.

Er zijn vier snelbussen (tel: +66(0)2 622 3000) naar het centrum van de stad. Een kaartje kost 150 baht en de bussen vertrekken van de 1e verdieping. Airport Express lijn 1 gaat naar Silom Road, lijn 2 naar Khao San Road (backpackers gebied), lijn 3 naar Central World via Sukhumvit Road en lijn 4 naar het centrale treinstation Hua Lamphong via het Victory Monument.

Verder verbinden vele lokale bussen de luchthaven met de stad, maar daarvoor moet u eerst een shuttlebus nemen naar het Public Transportation Center. Daar vertrekken ook bussen van de Transport Company (tel: +66(0)2 134 4097/8) naar andere bestemmingen zoals Pattaya en Nong Khai.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn vele lokale en internationale autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Er is een centrale balie voor reserveringen. De huurauto’s staan bij het Public Transportation Center bij de toegang tot de luchthaven. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Een rit naar het centrum van Bangkok kost ongeveer 300 – 400 baht, plus een tolheffing van zo’n 60 baht. Limousines met chauffeur kunt u bestellen bij het loket van AOT (Airports of Thailand, tel: +66(0)81 652 4444) in de Aankomsthal.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw staat een parkeergarage die uit twee delen bestaat (A en B) voor kort parkeren. Het terrein voor lang parkeren vindt u links van de ingang van de luchthaven. Aan de rechterkant van de weg naar het terminalgebouw ligt een groot terrein waar u gratis mag parkeren.