Voorzieningen

Services

Hotels

De dichtstbijzijnde accommodaties bij Colombo Airport zijn The Gateway Hotel (tel: +94(0)11 544 0000), Ramada Katunayaka Hotel (tel: +94(0)11 225 3646) en Hotel Goodwood Plaza (tel: +94(0)11 5736 000). Zakenhotels in Colombo zijn onder meer

Hilton Colombo (tel: +94(0)11 249 2492) en Taj Samudra Hotel (tel: +94(0)11 244 6622). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven van Colombo biedt een redelijk aanbod van winkels, waaronder duty free shops en enorm veel elektronicawinkels (van televisies tot wasmachines en ventilatoren), maar ook winkels gespecialiseerd in Sri Lankaanse producten (waaronder de beroemde thee van het eiland). Sri Lanka Airlines heeft twee restaurants op de luchthaven. Verder zijn er enkele cafés en (snack)bars.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden bagage te stallen op Colombo Airport. In de centrale hal is een loket voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +94(0)11 225 3048). Bij de ingang van de terminal staan kruiers die volgens vaste tarieven werken.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal is een informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Colombo Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder zijn er in de Aankomsthal kiosken van reisbureaus en het Bureau voor Toerisme.

Zakelijk

Behalve basisdiensten als faxen, kopiëren en internettoegang in de VIP lounge (Silk Route Lounge) zijn er geen zakelijke faciliteiten op de luchthaven van Colombo. Uitgebreide zakelijke diensten bieden de hotels vlak bij de luchthaven en de zakenhotels in de Sri Lankaanse hoofdstad (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Colombo is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder is er een postkantoor in de Aankomsthal. Daar is ook de Eerste Hulppost (bij de bagageafhandeling). Ook zijn er kamers om baby’s te verzorgen.