Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven van Colombo, maar er is wel een station dichtbij, Katunayaka Train Station op minder dan een kilometer van de terminal. Er rijden shuttlebussen tussen de luchthaven en het treinstation, waar u de Airport Express Train naar Colombo kunt nemen.

Auto en bus

De luchthaven ligt in Katunayake, 35 km ten noorden van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo en 8 kilometer ten zuidoosten van de populaire badplaats Negombo. Het vliegveld is per huurauto gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven ligt langs de snelweg A3 (Peliyagoda-Puttalam Highway) tussen Negombo en Colombo.

Er rijden shuttlebussen van en naar het busstation op ongeveer een halve kilometer afstand. Van het busstation zijn er verbindingen met diverse steden, waaronder Colombo, Negombo, Kandy en Galle.

Autoverhuur Colombo Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Colombo zijn geen internationale autoverhuurbedrijven actief, maar wel lokale aanbieders als Abans en Nambo. Veel autoverhuurders bieden alleen auto’s met chauffeur aan.

Taxi

In de Aankomsthal is een kiosk waar u een taxi (tel: +94(0)11 225 3097) kunt reserveren, maar u betaalt aan de chauffeur. Er gelden vaste tarieven voor diverse bestemmingen, onderverdeeld in prijzen voor taxi’s met en zonder airconditioning.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor het terminalgebouw ligt een terrein voor kort parkeren. Het terrein voor lang parkeren ligt iets verder weg. U betaalt er per dag (of een deel van de dag): 150 roepies op het terrein voor kort parkeren, 50 roepies voor lang parkeren.