Voorzieningen

Services

Hotels

In alle terminals zijn zogeheten Transit Hotels. Die zijn vooral bedoeld om u op te frissen of uit te rusten tussen vluchten. Het enige ‘echte’ hotel op het terrein van de luchthaven is het Crowne Plaza Hotel (tel: +65(0)6823 5300), dat is verbonden met Terminal 3. Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Changi Village Hotel (tel: +65(0)6496 7699), Aloha Resort (tel: +65(0)6581 9033) en het Cameron Hotel (tel: +65(0)6545 1816).‎ Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Singapore Airport is niet alleen een van de beste luchthavens ter wereld op het gebied van service, er is ook een groot aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels. De meeste zijn 24 uur per dag open. Wat betreft eten heeft u er de keuze uit diverse Aziatische specialiteiten, maar er zijn ook Westers georiënteerde restaurants en fastfoodketens. Mensen die van shoppen houden komen op de luchthaven van Singapore uitgebreid aan hun trekken. Het winkelgebied is groot, gevarieerd en uiteraard kunt u er ook taxfree producten kopen.

Bagage

In alle terminals zijn mogelijkheden om bagage te stallen in kluizen. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot een van de informatiebalies, verspreid over de terminals.

Informatie

Over de terminals verspreid vindt u informatiebalies waar u terecht kunt met vragen over Singapore Airport, aankomst- en vertrektijden en services. Ook zijn er diverse informatiekiosken met touch screens. Via de telefoons op de luchthaven kunt u rechtstreeks verbinding leggen met een informatiemedewerker.

Zakelijk

In de Transit Hotels zijn Business Centres, die mogelijkheden bieden voor faxen, kopiëren en toegang tot internet. Ook zijn er vergaderruimten beschikbaar, voor reserveringen belt u met +65(0)6542 5538 (Terminal 1), +65(0)6542 8122 (Terminal 2) of +65(0)6823 5300 (Terminal 3). Bij het iConnect Centre in Terminal 2 kunt u videoconferenties beleggen. Uitgebreidere zakelijke faciliteiten biedt het Crowne Plaza Hotel (zie bij Hotels).

De Transit Lounges, zoals de Rainforest Lounge (www.sats.com.sg) en de Plaza Premium Lounge zijn uitstekend, met onder meer een spa, douches en rustruimtes.

Gehandicapten

De luchthaven van Singapore is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. Rolstoelen kunt u huren via de medische dienst (zie Eerste Hulp bij Overige Services).

Overige services

Er zijn banken en geldwisselkantoren, waarvan enkele 24 uur per dag open zijn. Ook zijn er op diverse plaatsen ATM’s om geld te wisselen. In de Transit Lounges zijn computers met gratis toegang tot internet; verder is op de meeste plaatsen toegang tot gratis Wi-Fi. Eerste Hulp is beschikbaar in de medische kliniek (tel: +65(0)6543 1118 of +65(0)6543 2223). Verder heeft de luchthaven een zwembad, een spa, een fitnesscentrum, douches, massagesalons, kapsalons en een stiltecentrum. In de meeste damestoiletten zijn faciliteiten om baby’s te verschonen. Verder zijn er enkele fraai aangelegde tuinen. Rokersruimten zijn er zowel binnen als buiten, in de Budget Terminal uitsluitend op een buitenterras.