Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Het treinstation is verbonden met Terminal 2. In ongeveer een half uur bent u van de luchthaven in het centrum van Singapore. Meer informatie op de website van Singapore Metro Rail Transport

Auto en bus

De luchthaven ligt 20 kilometer ten noordoosten van het centrum van Singapore. Met een huurauto is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar via de East Coast Parkway. Dit is een tolweg waarvoor elektronisch moet worden betaald. De autoverhuurbedrijven op de luchthaven verkopen de hiervoor benodigde chipkaarten.

Buslijn 36 onderhoudt de verbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum. Deze bus stopt bij de Terminals 1, 2 en 3. De reistijd bedraagt ongeveer een uur. Bij het Ground Transportation Centre in de Aankomsthal van Terminal 1 kunt u informatie krijgen over alle vormen van vervoer van en naar de luchthaven.

Autoverhuur Singapore Changi Airport

Autoverhuurder Avis heeft balies in alle terminals; Hertz is alleen aanwezig in de terminals 2 en 3. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan 24 uur per dag taxi’s gereed. U kunt ook kiezen voor een gedeelde taxi, de zogeheten Maxi Cabs. Die onderhouden shuttleverbindingen tussen de luchthaven van Singapore en hotels in de stad.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn diverse parkeerfaciliteiten op de luchthaven van Singapore. Bij de terminals 1 en 3 zijn parkeerterreinen, bij terminal 2 is een grote parkeergarage met plaats voor 2600 auto’s. Bij de Budget Terminal is het aantal parkeerplaatsen beperkt.