Voorzieningen

Services

Hotels

Op het luchthaventerrein staat het Sahara Airport Hotel (tel: +966(0)1 220 4500). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Holiday Inn Riyadh (tel: +966(0)1 478 2500), Radisson SAS Hotel (tel: +966(0)1 479 1234), InterContinental Hotel (tel: +966(0)1 465 5000), Riyadh Marriott (tel: +966(0)1 477 9300) en Four Seasons Riyadh (tel: +966(0)1 211 5000). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Op de luchthaven van Riyad heeft u niet veel keuze wat eet- en drinkgelegenheden betreft. Er zijn slechts enkele restaurants en koffieshops, waaronder een onlangs geopende Starbucks. Nergens op de luchthaven wordt alcoholhoudende drank geschonken. Verder is er slechts één duty free shop.

Bagage

Er is geen mogelijkheid bagage te stallen op de luchthaven van Riyad. Navraag naar verloren geraakte bagage doet u via de informatiebalie.

Informatie

In elke terminal is een centrale informatiebalie waar u terecht kunt met vragen over Riyadh Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Alle medewerkers spreken, naast Arabisch, op z’n minst Engels.

Zakelijk

Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben VIP lounges op de luchthaven van Riyad, waar u kunt faxen, kopiëren, internationaal telefoneren en internetten. Uitgebreide zakelijke diensten, waaronder grote vergaderzalen, zijn beschikbaar in het Sahara Airport Hotel (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Riyad is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons, sommige met toetsen in braille. Verder zijn er bij de ingang van de terminal parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Voor het terminalgebouw is een grote moskee. Er is draadloos internet (Wi-Fi) aanwezig, maar niet gratis.