Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Riyad.

Auto en bus

De luchthaven van Riyad ligt 35 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Het vliegveld is per huurauto uitstekend bereikbaar. Vanuit de stad volgt u King Fahd Road of Al-Takhassousi Road. De luchthaven is ook bereikbaar via de East Interstate Highway. Langs al deze wegen staat de route naar de luchthaven duidelijk op borden aangegeven.

Behalve shuttlebusjes van de grote, internationale hotels zijn er geen busverbindingen tussen de luchthaven en Riyad.

Autoverhuur Riyadh Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autohuur. Twee internationale (Avis en Budget) en diverse lokale autoverhuurbedrijven zijn er vertegenwoordigd. Het huren van een auto is overigens alleen mogelijk voor mannen; vrouwen mogen in Saoedi-Arabië geen auto besturen. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s zijn de enige vorm van openbaar vervoer tussen de luchthaven en Riyad. Op de luchthaven staan alleen officieel geregistreerde taxi’s (herkenbaar aan het luchthavenlogo), waarvoor u van tevoren moet betalen bij de ticketkiosk. De reistijd naar het centrum van Riyad bedraagt ongeveer een halfuur.

Parkeren op de luchthaven

Aan weerszijden van de moskee tegenover het terminalgebouw staat een drie verdiepingen hoge parkeergarage. Beide garages, met een totale capaciteit voor meer dan 11.000 auto’s, zijn verbonden met de terminal.