Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven zelf, maar het Elaf Jeddah Hotel (tel: +966(0)2 215 0525) is vlakbij. Andere hotels in de buurt van de luchthaven van Djedda zijn het Dalat al-Mataar Hotel (tel: +966(0)2 685 7788), het Golden Tulip Hotel (tel: +966(0)2 631 2201) en het Albilad Hotel (tel: +966(0)2 694 4777). Deze laatste drie hotels liggen pal aan de Rode Zee, halverwege de luchthaven en het centrum van Djedda. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Er is een goed aanbod van restaurants, cafés, (snack)bars en winkels, zowel voor als achter de douane. Er zijn geen speciale duty free winkels, want álle artikelen in Saoedi-Arabië zijn belastingvrij. Er worden geen alcoholische dranken geschonken of verkocht op de luchthaven van Djedda.

Bagage

Bagage kunt u stallen in een bagagekluis of afgeven aan een balie. Voor navraag over verloren voorwerpen belt u met +966(0)2 685 5526.

Informatie

In de Aankomsthal is een informatiebalie (tel: +966(0)2 640 5000) waar u terecht kunt met vragen over Jeddah Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. De medewerkers beheersen vrijwel allemaal het Engels, en soms zelfs Frans of Duits.

Zakelijk

Bij diverse VIP Lounges kunt u faxen, kopiëren en internetten. Uitgebreide zakelijke faciliteiten (waaronder vergaderruimten en conferentiezalen) biedt het Elaf Jeddah Hotel (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Djedda is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten. Verder zijn er vlak voor de ingang van het terminalgebouw parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder is draadloos internet aanwezig (niet gratis) en er is een postkantoor in de Aankomsthal. Achter de douane is een grote moskee.