Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Met de bouw van nieuwe terminals zal er ook een hogesnelheidslijn van de luchthaven naar Djedda worden aangelegd. Wanneer deze in gebruik wordt genomen is nog niet bekend.

Auto en bus

De luchthaven ligt 19 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Djedda. Het vliegveld is eenvoudig met een huurauto te bereiken: de luchthaven ligt zowel aan de snelweg naar Mekka als de snelweg naar Medina. Reken voor de rit van de luchthaven naar Mekka op een reistijd van ongeveer 1 uur.

Er zijn geen busverbindingen met de luchthaven.

Autoverhuur Jeddah Airport

In de Aankomsthal is een balie voor autohuur. Naast de internationale autoverhuurbedrijven Avis, Budget en Hertz zijn er lokale autoverhuurders vertegenwoordigd. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan enorm veel taxi’s. Er gelden vaste tarieven; afhankelijk van de bestemming in of rond Djedda betaalt u 50-100 riyal. Reken voor de reistijd naar Djedda op 20-30 minuten.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw is een groot parkeerterrein. De eerste 15 minuten mag u er gratis parkeren, daarna bedraagt het tarief 3 riyal per uur.