Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven van Kota Kinabalu. Het dichtstbijzijnde treinstation – van Sabah State Railway – ligt twee kilometer ten noorden van Terminal 1.

Auto en bus

De luchthaven ligt 8 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Kota Kinabalu. Vanuit het centrum is de luchthaven per huurauto bereikbaar via de weg Jalan Lintas (A1) die aansluit op Jalan Kepayan, de weg die voor de terminal loopt. De route naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

De openbare lijnbussen 17 en 19 stoppen niet bij de terminal, maar op de weg voorbij het parkeerterrein (Jalan Kepayan). Deze bussen rijden bovendien slechts een keer per uur. Het is dus gemakkelijker de rit naar het stadscentrum per minibus te maken.

Autoverhuur Kota Kinabalu Airport

In de Aankomsthal van Terminal 1 zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Kota Kinabalu zijn vier autoverhuurbedrijven actief, één internationaal bedrijf (Hertz) en drie lokale aanbieders van huurauto’s: Borneo Trails, KK Leisure Tour en KMT. In Terminal 2 zijn ook autoverhuurbalies, maar alleen van de lokale aanbieders.

Taxi

Taxi’s zijn de enige vorm van openbaar vervoer tussen de luchthaven van Kota Kinabalu en het centrum van de stad. Buiten de Aankomsthal is een kiosk waar u een ticket koopt voor de taxi (standaardtarief 30 ringgit). U kunt er ook voor kiezen de ticketkiosk links te laten liggen en naar de weg voor het terminalgebouw te lopen. Als u daar een taxi aanhoudt, bent u goedkoper uit. Maak wel een duidelijke afspraak over de prijs.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw is een terrein voor kort en lang parkeren.