Voorzieningen

Services

Hotels

Er is geen hotel op de luchthaven van Beiroet. De dichtstbijzijnde hotels liggen ten noorden van het vliegveld, aan het strand, waaronder Coral Beach Hotel and Resort‎ (tel: +961(0)1 859 000). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Ramada Beirut Downtown‎ (tel: +961(0)1 990 299), Hazmieh Rotana Hotel (tel: +961(0)1 458 000) en Le Gray Hotel Beirut‎ (tel: +961(0)1 971 111). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Beirut Airport heeft niet veel eet- en drinkgelegenheden, maar ze zijn wel groot. In de Aankomsthal vindt u het restaurant Akle en café Matik. In de Vertrekhal is een Japans visrestaurant. Verder zijn er enkele kleinere snackbars en koffieshops. De luchthaven van Beiroet heeft een groot aantal winkels, waaronder verscheidene duty free shops.

Bagage

Er zijn geen mogelijkheden bagage te stallen. Voor zoekgeraakte bagage wendt u zich tot het kantoor van Middle East Airlines.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als in de Vertrekhal zijn informatiebalies waar u terecht kunt met vragen over Beirut Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. In de Aankomsthal is een kantoor van het Ministerie van Toerisme, waar u informatie kunt krijgen over bezienswaardigheden in Beiroet en de rest van Libanon.

Zakelijk

Er zijn twee lounges op de luchthaven van Beiroet, de LAT lounge en de Cedar lounge. In die laatste kunt u niet alleen faxen, kopiëren of internetten, maar geniet vooral ook van een drankje in wat het beste kan worden omschreven als een grote overdekte tuin. Uitgebreide zakelijke faciliteiten – waaronder vergaderruimte en conferentiezalen – bieden de zakenhotels in Beiroet (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De internationale luchthaven van Beiroet is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. De Eerste Hulppost is bereikbaar via telefoonnummer +961(0)1 629 088, toestel 2020. Er zijn 15 internetkiosken en overal in de terminal is draadloos internet (Wi-Fi) beschikbaar, zij het niet gratis. Om draadloos internet te kunnen gebruiken moet u een kaartje met toegangscode kopen bij de duty free shop. Enkele restaurants bieden voor klanten wel gratis Wi-Fi toegang.