Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Beirut Airport.

Auto en bus

De luchthaven ligt 9 kilometer ten zuiden van het centrum van Beiroet, in de buitenwijken van de stad. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar: vanuit het stadscentrum leidt de weg Hafez el Asad rechtstreeks naar de luchthaven. De route naar Beirut International Airport staat duidelijk op borden aangegeven.

Er zijn geen geregelde busverbindingen tussen de luchthaven en het centrum van Beirut. U kunt wel met een minibusje naar de stad rijden. Die staan echter niet voor de Aankomsthal, maar voor de Vertrekhal.

Autoverhuur Airport

De balies voor autohuur op Beirut International Airport vindt u in de Aankomsthal. Er zijn acht autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd: de internationale autoverhuurders Avis, Budget, Hertz en National, en lokale aanbieders Hala, CityCar, LenaCar en Catrans. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Officieel geregistreerde taxi’s zijn herkenbaar aan het luchthavenlogo op de zijkant. Deze taxi’s hanteren vastgestelde tarieven. Er zijn ook ongeregistreerde taxi’s, waarvoor u van tevoren met de chauffeur duidelijk een prijs moet afspreken. Sommige chauffeurs vragen belachelijk hoge prijzen. Een rit naar het centrum van Beiroet kost ongeveer 15.000 Libanese pond.

Parkeren op de luchthaven

Voor het terminalgebouw ligt een groot parkeerterrein met moderne betaalfaciliteiten en een capaciteit van bijna 2400 auto’s. Voor het eerste uur parkeren betaalt u 3500 pond, voor het tweede uur 6000 pond en voor het derde uur 7500 pond. Het dagtarief bedraagt 18.000 pond. Alle bedragen zijn exclusief 10% BTW.