Voorzieningen

Services

Hotels

Op de luchthaven van Koeweit staat het Safir Airport Hotel (tel: +965 2472 5000) dat vooral is bedoeld voor transitpassagiers. Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Crowne Plaza Kuwait (tel: +965 2184 8111), Ramada Kuwait Hotel (tel: 965 2182 1111), Hawthorn Hotel & Suites (tel: +965 2262 6111 ) en The Palms Beach Hotel & Spa (tel: +965 2564 6266). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Met de opening van het Commercial Centre heeft Kuwait Airport er een enorm winkelgebied bij gekregen: maar liefst ruim 30.000 vierkante meter! Naast grote duty free shops vindt u er vooral luxe winkels: merkkleding, designwinkels en juweliers. Verder hebt u op de luchthaven van Koeweit een ruime keuze uit restaurants, (snack)bars en koffieshops, zowel in de terminal als in dat Commercial Centre.

Bagage

Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de beveiliging van de luchthaven. Overigens kunt u online raadplegen of uw koffer of een ander voorwerp is gevonden.

Informatie

Er zijn drie informatiebalies: in de Aankomsthal, in de Vertrekhal en in de Transithal. U kunt er terecht met vragen over Kuwait Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Telefonisch kunt u informatie inwinnen via het algemene telefoonnummer van de luchthaven: +965 2433 6699.

Zakelijk

Er zijn diverse luxe VIP lounges op de luchthaven van Koeweit. Het Safir Airport Hotel heeft een business center en er zijn kleine vergaderruimten te huur. Uitgebreide zakelijke faciliteiten – waaronder conferentiezalen – zijn beschikbaar bij de zakenhotels in Koeweit-Stad (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Koeweit is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften en toiletten, en ook laag hangende telefoons. Verder zijn er teksttelefoons.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminals. Verder zijn er kamers om baby’s te verschonen, gebedsruimten voor moslims, douches en rustkamers. De Eerste Hulppost is bereikbaar via een van de informatiebalies of via een van de telefoons die overal hangen (het rechtstreekse, korte nummer staat bij die telefoons vermeld). In de Vertrekhal is een kinderspeelplaats.