Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen in Koeweit.

Auto en bus

De luchthaven ligt 16 kilometer ten zuiden van Koeweit-Stad. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het stadscentrum leidt de Airport Road naar de luchthaven. Op diverse plaatsen in de stad staat op borden aangegeven hoe u bij die Airport Road komt.

Lijnbus 501 onderhoudt de verbinding tussen de luchthaven en Koeweit-Stad. De rit duurt ongeveer een halfuur en kost slechts 0,25 dinar.

Autoverhuur Kuwait Airport

De balies voor autohuur vindt u in de Aankomsthal. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven van Koeweit, waaronder Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Alamo, Thrifty en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan enorm veel taxi’s (tel: +956 2431 9829). Een rit naar het centrum van Koeweit-Stad kost ongeveer 6 dinar. Maak wel duidelijke afspraken over de prijs met de taxichauffeur, voordat u instapt.

Parkeren op de luchthaven

Een grote parkeergarage voor kort parkeren en met plaats voor 2500 auto’s is verbonden met het Commercial Centre van de luchthaven. Iets verder weg ligt een parkeerterrein, bedoeld voor lang parkeren.