Voorzieningen

Services

Hotels

Op de luchthaven is één hotel, het Golden Tulip Airport Amman‎ (tel: +962(0)6 4451 000). Andere hotels in de buurt van de luchthaven (in Madaba) zijn onder meer Mosaic City Hotel (tel: +962(0)5 325 1313) en Salome Hotel (tel: +962(0)5 324 8606). Zakenhotels vindt u in het centrum van de Jordaanse hoofdstad, waaronder Amman Marriott Hotel (tel: +962(0)6 560 7607), Hisham Hotel (tel: +962(0)6 464 4028) en Grand Hyatt Amman (tel:  +962(0)6 465 1234). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Op Amman Airport kunt u uitgebreid duty free shoppen. Verder zijn er souvenirwinkels, vestigingen van internationale kledingmerken en winkels met Arabische specialiteiten waaronder gebak (mierzoet, dat wel). Ook is er een goed aanbod van restaurants, snackbars en koffieshops (waaronder een Starbucks).

Bagage

Er zijn kluizen beschikbaar om uw bagage in te stallen. De balie voor verloren en gevonden voorwerpen is in de Aankomsthal.

Informatie

In de Aankomsthal is een informatiekiosk (tel: +962(0)6 4453 187). U kunt er terecht met vragen over Amman Airport, aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven.

Zakelijk

De twee VIP lounges op Amman Airport (van Royal Jordanian Airlines en de Four Seasons hotelketen) bieden, behalve verfrissingen, snacks, internationale kranten en internettoegang, basisdiensten als faxen en kopiëren. Het Golden Tulip Airport Hotel biedt uitgebreidere zakelijke diensten, waaronder vergaderruimtes en conferentiezalen.

Gehandicapten

De luchthaven van Amman is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten. Bij de ingang van de terminal zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen. Bij de informatiekiosk kunt u om assistentie vragen.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de terminal. Verder is draadloos internet (Wi-Fi) aanwezig maar voor toegang moet u betalen. De Eerste Hulppost bevindt zich in de Aankomsthal en is rechtstreeks bereikbaar via een van de telefoons die overal hangen.