Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen treinverbinding met de luchthaven van Amman, maar er zijn wel plannen om een railverbinding aan te leggen tussen het vliegveld en het centrum van de Jordaanse hoofdstad. Wanneer die plannen werkelijkheid zullen worden, is onduidelijk.

Auto en bus

De luchthaven ligt 32 kilometer ten zuiden van Amman en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het centrum van Amman neemt u de snelweg met wegnummer 15 naar het zuiden. De afslag naar de luchthaven is vlak voor het stadje Al Jizah en staat duidelijk op borden aangegeven.

Elke dertig minuten ('s nachts tussen 22.00 en 07.00 elk uur) vertrekt er een Airport Express Bus (tel: +962(0)6 592 7665) van de luchthaven naar het centrum van Amman (Abdali). De rit duurt ongeveer 45 minuten en een buskaartje kost 1,50 dinar.

Autoverhuur Amman Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Amman zijn diverse autoverhuurbedrijven actief, waaronder veel lokale aanbieders en twee internationale: Budget en Europcar. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s zijn 24 uur per dag beschikbaar op Amman Airport. Bij een kiosk koopt u een ticket voor een taxi. Er gelden vaste tarieven die duidelijk op een bord zijn aangekondigd. Voor reserveringen en informatie belt u telefoonnummer +962(0)6 4451 302. De officiële taxi’s zijn geel met een groen logo op de zijkant.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn in totaal zes parkeerfaciliteiten met een totale capaciteit voor 1400 auto’s. De parkeertarieven liggen bijzonder laag. Voor een hele dag parkeren betaalt u nog geen 4 dinar.