Voorzieningen

Services

Hotels

Op de luchthaven zijn twee hotels, beide eigendom van de Sheraton hotelgroep: het Jakarta Airport Hotel (tel: +62(0)21 559 0008) in de terminal en het viersterrenhotel Sheraton Bandara (tel: +62(0)21 559 7777). Net buiten de luchthaven vindt u het FM 7 Resort Hotel‎ (tel: +62(0)21 559 1177) en het Ellia Bandara Hotel‎ (tel: +62(0)21 555 0970). Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer Hotel Aston Cengkareng‎ (tel: +62(0)21 5435 61660), The Batavia Hotel‎ (tel: +62(0)21 690 4118) en Shangri-la Hotel Jakarta‎ (tel: +62(0)21 570 7440). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

In de internationale terminal zijn winkels geconcentreerd op de zogeheten Plaza Bali. U vindt er duty free shops, vestigingen van internationale (design)merken en natuurlijk winkels met typisch Indonesische producten, waaronder batik. De prijzen liggen er overigens niet bijzonder laag, in de stad of elders in Indonesië bent u vaak goedkoper uit.

Verder is er een goed aanbod van eet- en drinkgelegenheden op Jakarta Soekarno-Hatta Airport.

Bagage

In Hal D van de internationale terminal zijn bagagekluizen en een balie waar u bagage in bewaring kunt geven. In beide terminals is een loket voor verloren en gevonden voorwerpen, in de Aankomsthal.

Informatie

In alle terminals zijn informatiebalies waar u terecht kunt met vragen over aankomst- en vertrektijden en services op de luchthaven. Verder zijn er kiosken van het Bureau voor Toerisme in terminals 2 en 3.

Zakelijk

Er zijn diverse VIP lounges op de luchthaven van Jakarta waar u kunt faxen, kopiëren en toegang hebt tot internet. Het Sheraton Hotel (zie bij Hotels) op de luchthaven biedt uitgebreide zakelijke faciliteiten en heeft vergaderruimtes en conferentiezalen beschikbaar.

Gehandicapten

De luchthaven van Jakarta is redelijk toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn banken, geldwisselkantoren en ATM’s, in de binnenlandse terminal is een klein postkantoor. Telefoons hangen overal en in de wachtruimten van de Vertrekhal kunt u gratis lokaal telefoneren. De Eerste Hulppost is bereikbaar via de informatiebalie of rechtstreeks via een van de telefoons. Verder zijn er kamers om baby’s te verschonen en stiltecentra, waaronder gebedsruimten voor moslims. Bij de Skynet koffieshop is een internetcafé.