Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is nog geen treinverbinding met de luchthaven van Jakarta, maar het bedrijf PT RaiLink heeft plannen om Soekarno–Hatta Airport te verbinden met station Manggarai in de hoofdstad.

Auto en bus

De luchthaven ligt 20 kilometer ten westen van Jakarta. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar: de Sedyatmo tolweg verbindt de luchthaven met de Indonesische hoofdstad. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Een shuttlebus rijdt ieder uur naar de grote hotels in het centrum van Jakarta. De zogeheten DAMRI bus doet er veel langer over om van de luchthaven naar Jakarta te komen, maar is wel goedkoop. Deze bus stopt in Rawamangun, Pasar Minggu, Blok M en Gambir. Verder zijn er buslijnen naar andere plaatsen in het westen van Java, waaronder Bogor.

Autoverhuur Jakarta Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Jakarta zijn slechts twee autoverhuurbedrijven actief: Avis en Europcar. Daarnaast is er een aanbieder, Blue Bird, die auto’s met chauffeur verhuurt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

De officiële luchthaventaxi’s zijn de snelste manier om naar Jakarta te reizen. Bij een taxikiosk koopt u een ticket dat u vervolgens toont aan de chauffeur. Er gelden vaste tarieven. Wel moet u nog de tol betalen, maar dat is een gering bedrag. Als u laat aankomt zijn officiële taxi’s niet meer in bedrijf en bent u aangewezen op de zogeheten zwarte taxi’s. U moet goed kunnen onderhandelen om een redelijke prijs te bedingen.

Parkeren op de luchthaven

Voor de terminals zijn parkeerterreinen met plaatsen voor kort en lang parkeren. U betaalt er ongeveer 2000 roepies per uur. Als u uw auto ’s nachts wilt achterlaten op Jakarta Airport kunt u het beste kiezen voor het afgesloten parkeerterrein bij de binnenlandse terminal 1.