Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met Delhi Airport.

Auto en bus

De luchthaven van New Delhi ligt 23 kilometer ten zuiden van de stad. Langs de belangrijkste wegen vanuit Delhi naar het zuiden staat de route naar de luchthaven duidelijk aangegeven.

Elke 25 minuten vertrekt er een bus naar het centrum van Delhi (reistijd ongeveer 50 minuten). Luxere bussen met airconditioning vertrekken vanaf de internationale terminal. Er zijn twee maatschappijen: Delhi Transport Corporation (groen-gele bussen) en EATS (wit-blauwe bussen). Beide maatschappijen hebben hun eindpunt bij het New Delhi Railway Station. Kaartjes kunt u kopen bij een balie in de Aankomsthal. Daar kunt u ook alvast een plaats in de trein reserveren.

Autoverhuur

In de Aankomsthal is een balie van Avis, die auto’s verhuurt met chauffeur (tel: +91(0)11 6501 2525). Er zijn ook balies van andere (particuliere) autoverhuurbedrijven; alle verhuren uitsluitend auto’s met chauffeur.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan volop taxi’s. Het grootste taxibedrijf van de stad is EasyCabs (tel: +91(0)11 4343 4343). Aan het einde van de rit krijgt u een bonnetje met daarop het aantal gereden kilometers. Controleer dit bonnetje goed! Het officiële tarief is 15 roepia’s per kilometer.
In de Aankomsthal is verder een balie van de Delhi Traffic Police waar u een taxiticket kunt kopen voor een vaste prijs. Dit kaartje geeft u aan het einde van de rit aan de chauffeur.

Parkeren

Bij Terminal 2 zijn twee parkeerterreinen, onderverdeeld in premium en standard parking. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen de parkeerterreinen en het terminalgebouw. Voor de standaardplaatsen betaalt u ongeveer 60 roepia’s per 4 uur, de premium parkeerplaatsen kosten het dubbele.