Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

In de Aankomsthal van Terminal 2 is een balie waar u kaartjes kunt kopen voor de metro van Mumbai. U kunt per trein reizen naar de stations Mumbai CST (voorheen Victoria) en Churchgate. Er zijn plannen om een directe metroverbinding met het vliegveld aan te leggen.

Auto en bus

De binnenlandse terminal ligt 26 kilometer ten noorden van Mumbai, de internationale terminal ligt 4 kilometer verder. Langs alle wegen vanuit Mumbai naar het noorden staat de route naar het vliegveld duidelijk aangegeven.

In de Aankomsthal van Terminal 2 is een balie waar u kaartjes kunt kopen voor lange afstandsbussen naar diverse bestemmingen in de omgeving van Mumbai. Voor de aankomsthal staan bussen naar diverse bestemmingen in Mumbai zelf. Ook is er een shuttlebus naar het gebouw van Air India aan Nariman Point.

Autoverhuur

In de aankomsthal zijn balies van (particuliere) autoverhuurbedrijven. U kunt er alleen auto’s met chauffeur huren.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan volop taxi’s. U kunt van tevoren een ticket kopen bij een balie in het terminalgebouw (tel: +91(0)22 2682 9922) voor een taxi met airconditioning. Die zijn ongeveer drie keer zo duur als taxi’s zonder airconditioning. Als u geen ‘pre-paid ticket’ koopt, let er dan op dat de taxichauffeur zijn meter aanzet! De rit naar het centrum van Mumbai kan 90-120 minuten (!) in beslag nemen. Verder zijn er ook motor-riksja’s beschikbaar.

Parkeren

Op dit moment zijn er 3600 parkeerplaatsen bij Mumbai Airport, maar dat aantal zal flink zijn uitgebreid als de verbouwing van de terminals voltooid is. Plaatsen die het dichtst bij de terminals liggen kosten 120 roepia’s per 4 uur (of een gedeelte daarvan), de goedkopere plaatsen kosten de helft.