Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinstation in het terminalgebouw. Om met de trein naar Chennai te reizen moet u naar de hoofdweg lopen en vervolgens via een tunnel naar het treinstation Tirisulam. Koop een eersteklas ticket, want de rest van de trein is vaak overvol. Vermoedelijk in 2014 zal er een metrostation in gebruik worden genomen, waardoor reizigers direct vanaf de terminal met de metro naar Chennai kunnen reizen.

Auto en bus

Chennai International Airport ligt 19 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. De luchthaven is gemakkelijk per huurauto bereikbaar – althans buiten de spitsuren – via de National Highway 45. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Buslijn 18A onderhoudt de verbinding tussen de terminal en het centrum van Chennai. Reken voor de busrit op ongeveer 45 minuten reistijd. Er is ook een andere bus met bijna hetzelfde nummer – B18 – die iets duurder is, omdat die airconditioning heeft.

Autoverhuur Airport

In de Aankomsthal is een balie waar u een auto kunt huren. Er zijn drie autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven van Chennai: Avis, Budget en Hertz. Die verhuren zowel auto’s met als zonder chauffeur. Voor het zelf besturen van een huurauto is de minimumleeftijd 25 jaar.

Taxi

Als u het terminalgebouw verlaat, zult u bestormd worden door taxichauffeurs die u als klant willen hebben. Om deze chaos te vermijden kunt u beter een taxi reserveren bij een van de vele ticketkiosken. U wordt dan naar de taxi van het betreffende bedrijf geleid en heeft geen last van opdringerige mensen. Een taxirit van de luchthaven naar het centrum van Chennai kost ongeveer 450 roepies.

Parkeren op de luchthaven

Voor beide terminals liggen parkeerterreinen met plaats voor 600 (binnenlandse terminal) en 1000 (internationale terminal) auto’s. Het tarief varieert van 60 tot 100 roepies.