Voorzieningen

Services

Hotels

Het Airport Hotel in Terminal 2 is een transit hotel. Ernaast ligt het Airport Guesthouse dat eenvoudige kamers biedt, maar wellicht een optie is voor reizigers die een vroege vlucht hebben. Een ander hotel in de buurt van Xi'an Xianyang Airport is het Airlines Hotel Shaanxi  (tel: +86(0)29 8879 7000). Verder zijn er alleen opties in Xi’an zelf, zoals het Mingdu International Hotel (tel: +86(0)29 8659 8111), het Golden Flower Hotel Xi'an (tel: +86(0)29 8323 2981) en het Sofitel Xi’am (tel: +86(0)29 8792 8888).

‎Winkelen en restaurants

Er zijn enkele restaurants en cafés op de luchthaven. Hoewel sommige restaurants ook westerse gerechten op het menu hebben staan, kunt u beter de Chinese specialiteiten proberen, aangezien die van aanmerkelijk betere kwaliteit zijn.

Het aantal winkelmogelijkheden is beperkt, al claimt Xi'an Xianyang Airport dat de prijzen in de tax free shop er net zo laag liggen als op de luchthaven van Hongkong.

Bagage

Bij de bagageafhandeling is een balie voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

Zowel in de Aankomst- als de Vertrekhallen zijn informatiebalies, bereikbaar via het algemene telefoonnummer +86(0)29 8879 8450. Verder is er in de Aankomsthal een loket van het Bureau voor Toerisme, waar u informatie kunt krijgen over de bezienswaardigheden in en rond Xi’an.

Zakelijk

Behalve basisservices bij de informatiebalies zijn er geen zakelijke faciliteiten op de luchthaven van Xi’an (dit zal vermoedelijk veranderen wanneer de derde terminal in gebruik wordt genomen. Uitgebreide zakelijke faciliteiten, waaronder vergaderruimten en conferentiezalen bieden de zakenhotels in het centrum van de stad (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven van Xi’an is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn aangepaste liften en toiletten en ook zijn er vlak voor het terminalgebouw parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

In de oude Terminal 1 is een Ticket Centre waar u zowel binnenlandse als internationale vliegtickets kunt kopen. Internationale vluchten gaan overigens voornamelijk naar landen in de buurt, zoals Korea, Japan en Thailand.