Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven zelf, maar het Shanghai International Airport Hotel (tel: +86(0)21 6268 8888) is erg dichtbij. Andere hotels in de buurt van de luchthaven zijn onder meer het Hengshan Hotel (tel: +86(0)21 6437 7050), Hilton Shanghai Airport (tel: +86(0)21 6248 0000) en Hotel Equatorial Shanghai (tel: +86(0)21 6248 1688). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Beide terminals hebben een goed aanbod van restaurants, koffieshops, cafés en (snack)bars. In de terminals zelf zijn voornamelijk taxfree winkels te vinden, maar net buiten de ingang is een groot winkelcentrum met een divers aanbod, waaronder typisch Chinese artikelen als kleding van zijde en fraai versierde snuisterijen.

Bagage

Er zijn diverse kluizen om bagage in te stallen. In de Aankomsthal is een balie voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +86(0)21 5114 2071). Verder zijn er kruiers te huur tegen vaste tarieven.

Informatie

Er zijn diverse informatiebalies, verspreid over de terminals, waar u informatie kunt krijgen over de luchthaven, services en aankomst- en vertrektijden. Informatie over aankomende en vertrekkende vliegtuigen kunt u ook telefonisch inwinnen via +86(0)21 6268 8918. Bij de balie van het Bureau voor Toerisme (+86(0)21 6439 0630) kunt u informatie krijgen over bezienswaardigheden in en rond Shanghai.

Zakelijk

Er zijn drie kleine business centers op de luchthaven, een in Terminal 1 en twee in Terminal 2, met faxen, kopieermachines en computers met toegang tot internet. Ook zijn er enkele VIP lounges. Uitgebreidere zakelijke faciliteiten, waaronder vergaderruimtes en conferentiezalen, biedt het Shanghai International Airport Hotel (zie bij Hotels).

Gehandicapten

De luchthaven Shanghai Hongqiao is goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services

Er zijn diverse banken, geldwisselkantoren en ATM’s verspreid over de twee terminals. Ook is er in elke terminal een postkantoor. Beide terminals hebben een Eerste Hulppost die rechtstreeks bereikbaar is via een van de vele telefoons of via de informatiebalie. Toegang tot internet is mogelijk via internetkiosken of via Wi-Fi.