Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er zijn twee metrolijnen die de verbinding onderhouden tussen de luchthaven en Shanghai. Metrolijn 10 stopt zowel in Terminal 1 als in Terminal 2, lijn 2 heeft alleen een station in de nieuwe Terminal 2.

Auto en bus

Shanghai Hongqiao Airport ligt 13 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum. De luchthaven is eenvoudig per huurauto bereikbaar. De binnenste rondweg van Shanghai (Yan’an Xilu Highway) loopt langs het vliegveld. De route staat duidelijk aangegeven, niet alleen in Chinees maar ook in Engels. Via de buitenste rondweg van de stad kunt u gemakkelijk naar Pudong Airport rijden (reken op een reistijd van 30-40 minuten tussen de twee luchthavens).

Er zijn diverse buslijnen naar verschillende bestemmingen in Shanghai. Buslijn 925 rijdt naar het Plein van het Volk, lijn 938 naar Pudong Yangjiadu, lijn 806 naar Zhongshan South Yi Road, lijn 807 naar het treinstation Shanghai West, en lijn 941 naar het hoofdtreinstation van Shanghai. De bussen kunnen erg vol zijn en er is weinig ruimte voor bagage. Er zijn ook lange-afstandsbussen naar Suzhou, Nan Jing en Hongzhou. Meer informatie over de busverbindingen via tel: +86(0)21 6834 6912.

Grote hotels hebben hun eigen shuttlebusverbinding met Shanghai Hongqiao Airport.

Autoverhuur Shanghai Hongqiao Airport

Er zijn zeven autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven Shanghai Hongqiao: Advantage, Alamo, Budget, Discount, Dollar, Hertz en National. U vindt de autohuurbalies in de Aankomsthal.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Deze hebben allemaal een meter, let erop dat de chauffeur die meter aanzet. Reken voor de reistijd naar het centrum van Shanghai op 30-40 minuten (buiten de spits). Let er ook op dat u in de juiste rij gaat staan; de taxirijen zijn ingedeeld naar bestemming. Die bestemmingen staan ook in Engels aangegeven.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor beide terminals liggen grote parkeerterreinen. Die zijn zowel voor lang als kort parkeren. Uiteraard liggen de plaatsen voor lang parkeren verder van de terminals dan die voor kort parkeren.